Uncategorized

Trump sin påvirkning

I dette blogginnlegget skal jeg ta for meg hva Sosiale medier hadde med angrepet på den amerikanske kongressen å gjøre. Jeg er som nevnt tidligere inne i siste modul i valgfaget digital markedsføring og skal derfor skrive litt om hva nettop sosiale medier hadde med dette å gjøre.

Twitter:

Twitter hadde en veldig stor rolle i dette. Twitter er en av de litt eldre sosiale mediene, men en av verdens støreste idag med sine 187 millioner daglige brukere. Du kan legge ut innlegg til dine følgere der det også kan bli “retweeted”. Dette gjør at de med mange følgere har enorm makt.

Donald Trumps Twitter bruk

Donald Trump har lenge vært en aktiv twitter bruker med hele 88,7 millioner brukere og han har derfor enorme påvirkningsmuligheter. Når Trump innså at han ikke kom til å vinne valget over Joe Biden Tweetet han at hans følgere skulle møte opp utenfor kongressen 6.mai. Dette første til opptøyer der den amerikanske ambassaden ble raidet av mange av Trumps tilhengere. Dette utgjorde at Trumps Twitter konto ble permanent sperret.

Kilder

https://snl.no/Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *