Uncategorized

Hva er SEO og hvordan bruke det til sin fordel

Vi er nå inne i fjerde del av av digital markedsførings valgfaget på Høyskolen Kristiania. Det har vært et lærerikt semester der jeg personlig har fått en helt ny forståelse for hvordan internett funker. Videre i innlegget skal jeg forklare og snakke om forskjellige søkemotoroptimalisering(SEO) verktøy.

Hva er SEO

SEO er selve prosessen for din nettside til å bli mer synlig i søkemotorene på internett. Har du en nettside som dukker opp langt nede på hvert google søk selv om du kanskje burde dukke høyere opp? da trenger du å jobbe med søkemotoroptimalisering din.

Hvorfor benytte seg av SEO?

SEO handler som nevnt over om å havne på toppen av søkelisten hos de store søkemotorene som Bing, Yahoo og ikke minst Google. I eksamens oppgaven vår i 3 modul skulle vi lage nettbutikk. Vi la fort merke til at nettsiden vår kom opp veldig langt ned på siden, dette gjorde at vi ikke fikk så mange klikk som vi kunne ønsket. Vi jobbet med SEO for å skåre høyere på søkeoptimaliseringen og med dette endte vi opp med å få flere klikk.

Hva ser Google etter?

Relevant innhold og nettside
Backlinks (linker som fører inn til nettsiden din)
Interne linker på nettsiden
Kvalitetsinnhold
Lastetid på nettsiden
Brukervennlighet
Domene autoritet og troverdighet

Jobber du med alle disse punktene over så vil du oppnå en bedre SEO å få flere klikk på nettsiden din.

Kilder:

https://redperformance.no/definisjon/seo/

https://bambuscommunication.no/tjenester/sokemotoroptimalisering/?utm_medium=paid&utm_source=google&utm_campaign=annonseklikk&utm_content=nettside&utm_term=s%C3%B8kemotoroptimalisering&campaignid=11794173279&adgroupid=120234060648&adid=484829642134&gclid=Cj0KCQjwna2FBhDPARIsACAEc_VakZN1HEDuF5Yu0Lc7vWxCs9rO8_0Q06C6YgIQUi-pUP0BcvrQlZcaAvucEALw_wcB#SEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *