Uncategorized

Hva er Google Analytics og hvordan kan man benytte seg av det?

Hei! nå er vi inn i del fire i vårt digitale markedsføring studie. I dette blogginnlegget skal jeg snakke litt om hva google analytics er, hva det kan hjelpe deg og din nettside med og hva det har gjort for meg.

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis analyse verktøy som du kan for å finne ut hvordan lesere, kunder eller besøkende faktisk opptrer når de er på nettsiden din. Noe av det du spesifikt kan finne ut av google analytics er:

  1. Fordeler med google analytics
  2. Hvem besøker nettsiden din?
  3. Hva gjør de besøkende på nettsiden din?
  4. Hvilke sider som gir flest salg?
  5. Hvordan kampanjer presterer?
Slik setter du opp Google Analytics – steg for steg - Tenk Digitalt

Ved bruk av alle disse faktaene du får så kan du selv analysere hva som faktisk funker for din butikk, hva folk ønsker mer av og hva som faktisk fungerer. Dette er et verktøy jeg mener alle nettsider burde ta til bruk for å lære og kunne få tilbakemelding på ting de vanligvis ikke ville fått svar på.

Hva har jeg benyttet Google Analytics til?

Jeg har benytter Google Analytics i stor grad i nettbutikken på jobben min som heter Urbanpioneersstore.no. Her bruker jeg den i stor grad for å finne ut hvilke merker/hva slags varer som er mest populære. Om jeg ser at mange fler klikker seg inn på det ene merket så prøver jeg å finne ut hvordan jeg skal få mere klikk på alle de andre merkene også. Kan jeg gjøre de mer synlige på nettsiden? kan jeg endre bildene som ligger ute? Jeg kan også se hvor folk går ut av nettsiden. En periode hadde vi kun bankkort som betalingsmåte og så derav at mange forlot nettbutikken vår i “handlekassa”. Etter vi la til både klarna og vipps har vi redusert kunder som forlater i kassa. Nettop på grunn av ting som dette er google analytics en must have i din nettbutikk!

Hvordan ser en analytics konto ut?

Eight Steps to Cleaner Data in Google Analytics | by Tom Petryshen | Medium

Over ser du et eksempel på forskjellig informasjon du kan hente fra google analytics kontoen din.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *