Uncategorized

Refleksjonsnotat

Being A Better You (Self Reflection) | Think & Be Positive

I dette refleksjonsnotatet skal jeg ta for meg hvordan de forskjellige delene av skapelsen av nettbutikken vår har gått. Jeg har valgt og dele det opp i 7 forskjellige deler der jeg skal ta for meg hva vi har gjort og eventuelle problemer som har oppstått. Det jeg skal snakke mer om er OKR, design av nettbutikken, logistikk/frakt, varer, markedsføring, samarbeid og til slutt mitt personlige læringsutbytte.

Vi satte OKR mål fra starten som gikk ut på å optimalisere en allerede eksisterende nettbutikk, slik at den ble mer brukervennlig, stilren og tiltrekkende for både nye og gamle kunder. Vi lagde oss dermed hele tre key results, hvor den første er: «Omsette for 35000,- i løpet av Mai», den andre: «Få minst 50 nye registrerte brukere på nettbutikken i løpet av Mai», og den tredje er: «Jobbe med å forbedre bilder- og varebeskrivelser slik at produktene blir lettere solgt». Jeg likte veldig godt å jobbe med disse OKR målene siden det hjalp oss å være strukturerte og å prioritere riktig.

Vi har vært svært heldige med å få muligheten til å jobbe med denne nettbutikken som allerede var kommet over den verste oppstartsfasen. Jeg kan se for meg (og har erfart) at det kan være mange problemer i en tidlig fase av nettbutikkens design og konstruksjon. Vi brukte mye tid på å finne ut hvordan vi trodde nettbutikken burde se ut for å være brukervennlig, men også fin å se på. Vi bestemte oss for at vi ville ha en oversiktlig og fin nettside der salg dukker opp først, for hvem liker vell ikke litt salg? Deretter ville vi ha de mest populære merkene til herre og dame i forskjellige vinduer så det er lett å manøvrere seg inne på nettsiden, men også sånn at alle som klikker seg inn på nettsiden skulle legge merke til at vi har mange forskjellige av dagens mest populære merker.

Når vi følte at vi hadde fått på plass et fint utseende på nettbutikken begynte vi å jobbe med å ordne metode for sending av pakker. Da måtte vi kontakte bring for å få en best mulig avtale når det kom til sending av varene. Jeg har ansvaret for nettbutikken på jobb så alle bestillinger er det jeg som pakker. Fremgangsmåten på dette er at jeg går inn på «Mybring» og bestiller sendelappe, finner varen i butikken og deretter pakker varen og leverer pakken til nærmeste postkontor. Jeg har også ansvaret for eventuelle returer som eventuelt kommer. Disse får vi tilsendt til samme postkontor, og jeg må deretter godkjenne returen for at kunden skal få pengene tilbake. Vi hadde også noen problemer med retur av varer siden de ble sendt til feil postkontor. Dette løste vi kjapt med en telefon til bring der vi avtalte at alle pakker som er adressert til oss skulle sendes til det samme postkontoret.

Etter det så har mye av jobben gått på å legge inn alle varene som har ankommet butikken. I løpet av mars/april kommer det utrolig mye nye leveringer med klær til klesbutikker. Dette har gjort at vi har sittet mange timer med å legge inn varer, skrive informasjon om det og deretter tatt bilder av varene. Det oppsto som forventa endel problemer når det kom til smådetaljer på varene vi la ut. Vi sleit med å få til skriften vi ville ha, når vi la inn varer i systemet vårt så dukket de opp på feil kategorier. Dette skyldes at systemene til retailhub er litt tungvinte og dårlig optimaliserte. Det er en litt foreldet plattform som ikke har alle funksjoner når det kommer til hva man kanskje skulle ønske for å få nettsiden til å være så enkel og bra som mulig. Det er også en litt dårlig optimalisering av admin nettsiden. Det er litt tungt å manøvrere seg rundt for å jobbe med det administrative, som for eksempel å legge inn varer.

Vi så på markedsføringen som en av de viktigste, men også mest tidskrevende delen av oppstarten av nettbutikken. Vi har brukt mye tid på instagram kontoen vår der vi daglig har lagt ut masse bilder og mystories for å oppnå flere klikk og salg. Vi har også brukt Oslo City egen instagram for å nå ut til deres følgere. Dette er en jobb som tar mye tid, men som vi føler vi har klart å gjennomføre på en veldig god måte.

For å effektivisere alt valgte vi å fordele ansvarsområder på hver og en av oss. Vi passet samtidig på å informere hverandre om ting som ble gjort slik at alle kunne ta til seg lærdommen, og eventuelt komme med innvendinger. Siden det kun er en av oss som jobber i bedriften så ble det mest naturlig at det var jeg som tok meg de fysiske oppgavene i butikk som å legge inn varer og registrere returer. Alle har deltatt i prosessen om hvordan vi vil at nettbutikken skal se ut og hvilke bilder vi skulle velge til de forskjellige varene. Vi har også tatt mye bilder til nettsiden, jobbet med instagram kontoen der vi har lagt ut mange innlegg og lenket til nettbutikken for å få flere besøkende og kunder. Jeg føler vi har fordelt alle de forskjellige arbeidsoppgavene på en svært god måte. Alle har vært svært engasjerte og veldig målbevisst for å oppnå et best mulig resultat for bedriften.

Dette har vært en veldig spennende eksamensoppgave der vi virkelig har fått gjennomført mye praksis arbeid. Dette er noe jeg føler passer meg svært godt! Jeg lærer mye bedre av å gjøre oppgaver fysisk enn om vi for eksempel hadde fått en case oppgave der vi skulle satt opp en «liksom» nettbutikk. Å jobbe med oppgaver i praksis er noe jeg har savnet tidligere på dette studiet jeg syns derfor det har vært utrolig spennende og gøy. Vi var også så heldige at vi fikk muligheten til å jobbe med nettbutikken til Urban Pioneers. Det å kunne føle at jobben du gjør ikke bare er for en eksamen, men noe en bedrift faktisk kommer til å benytte seg av senere har vært svært givende. For min personlige del så kommer jeg også til å jobbe med denne nettbutikken i lang tid framover, og sitter derfor igjen med en utrolig god følelse av all den jobben vi har lagt inn. Noe jeg også kommer til å ta med meg videre er all kunnskapen jeg har fått om hvordan en nettbutikk er bygd opp når det kommer til det tekniske. Hvordan sette opp den, hvordan benytte seg av google ads og facebook ads og hva dette faktisk kan utrette når det kommer til klikk og salg. Internett er et svært komplisert verktøy som virkelig kan gi en god økonomisk fortjeneste om man vet hvordan man skal håndtere det.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *