Uncategorized

Urban Pioneers nettbutikk

Hei! i dette blogginnlegget skal jeg vurdere hvor bra nettbutikken til Urban Pioneers concept store er. Dette er en klesbutikk som selger mange forskjellige merker til både damer og herrer. De har merker som Samsøe, Les Deux, Five units og Custommade. Jeg skal benytte meg av Even Ødegård sine 10 kriterier i hans innlegg på inevo.no for å se hvor funksjonell og bra denne nettsiden er.

Førsteinntrykk

Her nevner ødegård 3 forskjellige underkriterier.

Har jeg kommet til riktig sted?

Jeg syns nettbutikken har en fin layout som enkelt viser fram sine “beste” merker og du kan også se logoen og du forstår lett at dette er deres nettbutikk.

Hva er det jeg kan gjøre her?

som nevnt over så legger du enkelt merke til deres beste klesmerker og du forstår fort at denne nettbutikken dreier seg om salg av klær.

Hvorfor skal jeg gjøre det her?

De har fått frem veldig bra bilder og mye bra info om klærne. Dette hjelper for å få kunden til å velge de.

Synlighet

Er butikken synlig? man kan enkelt finne ut dette ved å søke på toppmerkene til kjeden. For eksempel søke på les deux klær. Om butikken da dukker opp høyt oppe så er synligheten god. Urban Pioneers nettbutikk dukker ikke opp veldig høyt når man søker på de forskjellige merkene. Da kan google ads være noe å invistere i for å få seg selv høyere oppe i søkeresultatene.

Brukervennlighet

Butikken er veldig godt satt opp og alle kunne funnet fram til det de ønsker. På forsiden kan du enkelt trykke på for å se dame, eller herre nyheter. Du kan også enkelt gå inn på de merkene de har mest utvalg på ved å trykke på logoen på forsiden.

Kjøpsprosess

Veldig enkel kjøpsprosess der du kan betale med enten Klarna, Vipps, bankkort, google pay og apple pay. Dette gjør det enkelt for kjøper å kjøpe om han er litt usikker. Jeg har selv vært usikker på om jeg skal kjøpe noe for og så legge det til i handlekurven og da opplevd det som slitsomt å betale og derfor droppet det.

Hastighet/teknologi

Jo hurtigere side du har jo bedre. 1/4 forlater nettsiden om den tar mer enn 4 sekunder å laste inn. Om man da ønsker kunder så forstår man at det er viktig med en nettside du kommer deg hurtig inn på.

Kundetilfredshet

Urban Pioneers nettside er veldig ny så det ligger derfor ikke ut veldig mange omtaler/anmeldelser. Kundeomtale er derimot ytterst viktig for å få butikker og nettbutikker til å gå rundt. Om man har en facebook side full av negative kommentarer så vil det være utrolig dårlig for salget.

Trygghet

Urban Pionners nettside virker veldig trygg fordi de også har fysiske butikker. Nederst på forsiden finner du hvordan de kan kontaktes og hvor de fysiske butikkene ligger.

Kundekommunikasjon

Kundekommunikasjonen til butikken er ikke på topp, men det kan jo også skyldes at de er veldig nye. De har derimot en Instagram profil som er veldig aktiv og enkel å kontakte. De har også linket til mailen sin på nettsiden noe som gjør at man enkelt har muligheten til å kontakte de om man ønsker det.

Priser/utmerkelser

Om man har fått noen priser eller utmerkelser for å ha en velfungerende nettbutikk så kan dette være veldig bra og vise frem. Deres nettside er som nevnt veldig ny så de har ikke fått noen priser enda, men om de noen gang får det så vil det være lurt å vise fram disse på for eksempel forsiden sin.

Konsept og strategi

Jeg syns de viser et bra og tydelig konsept. Konseptet går ut på å selge merkeklær som ligger i en middels/pluss prisklasse.

Sammendrag

Jeg syns Urbanpioneersstore.no har fått til en bra nettbutikk med tanke på at de er veldig nye på markedet. Jeg vil spessielt trekke fram forsiden som er veldig bra og enkel. Om de skulle jobbet litt ekstra med noe så ville jeg sagt at det burde vært synligheten deres. Her kan de begynne å jobbe mer aktivt med google ads og se på mulighetene for å synliggjøre deres produkter i google shopping

Kilder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *