Uncategorized

Corona og butikknedstengning

Butikkene blør: Anslår at 50.000 ansatte blir berørt av nedstengningen i  Oslo

I dette blogginnlegget skal jeg skrive et sammendrag om hvordan Korona har ødelagt for utallige bedrifter i Oslo, og spessielt hva dette har gjort med klesbransjen. Oslo har siden Januar 2021 hadd veldig høyt trykk av smittede. Formålet med denne nedstengningen er i følge Oslo kommune “Formålet er å redusere omfanget av smitte gjennom brede tiltak som skal bidra til mindre sosial mobilitet og kontakt.”

situasjonen

Jeg jobber selv i klesbutikk i Oslo, men har vært permittert siden januar 2021. Man har hørt mye om restauranter som må tømme ut øl i do pga skjenkestoppen som har vært i Oslo siden november i fjor. Det folk flest kanskje ikke tenker like mye over er de store problemer dette også utgjør for klesbutikker. Situasjonen butikker er i nå er at man får tilsendt paller på paller med varer man ikke får solgt unna. Jeg jobber også i en klesbutikk hjemme i Trondheim nå under permitteringen min. Situasjonen her er ikke bra den heller, men man får iallfall holde åpent og kvittet seg med noen av de nye varer som ankommer butikkene.

store komplikasjoner

Når man driver klesbutikk kjøper man gjerne inn varer et års tid på forhånd. Så det eneste problemet er ikke bare det dårlige salget som oppsto i mars 2020 pga Korona, man får også tilsendt varer konstant, som man vanligvis ville fått solgt, men som man nå sitter igjen med i tillegg til gamle varer. For store varelager er ofte en grunn for konkurs. Når man sitter igjen med varer fra 2020 fordi butikkene holdes stengt, og i tillegg får tilsendt nye varer så bygger man et enormt lager som kan bli vanskelig å bli kvitt.

Hva skal man gjøre med dette?

Løsningen på dette blir å dumpe alt av varer man har mottatt på salg så fort butikkene får åpne igjen. Problemet her er at alle butikker i Oslo kommer til å se seg nødt til å gjøre det samme. Om en butikk holder på å gå konkurs pga overflod av varer så ville løsningen vært å starte et salg, men når alle butikker i Oslo området gjør dette så vil det ikke bli den samme interessen for salget hos en enkelt butikk.

Mote, Salg | Siste innspurt på sluttsalget: Opptil 70 prosent rabatt

https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/rad-og-regler-i-oslo/butikker-og-kjopesentre/#gref

https://e24.no/naeringsliv/i/56LJwb/utelivsaktoerene-maa-helle-flere-tusen-liter-oel-rett-i-dass-vi-bloer-sakte-i-hjel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *