Uncategorized

Apples styrker og svakheter

I dette blogginnlegget skal jeg foreta en enkel SWOT analyse på Apple som er bedriften vi har valgt i vår eksamensoppgave. En SWOT analyse går ut på å finne strengths, weaknesses, opportunities og threats. Dette gjør at du finner ut hva du er god på og hvor du må/kan forbedre deg for å henge med på utviklingen i markedet. For å utføre denne SWOT analysen bruker jeg Biztools AS SWOT artikkel.

Strengths:

Apple er utrolig gode på design, markedsføring og produktplassering. Jeg vil si at Apple status er deres helt klart største fordel ifh til for eksempel android. Apple er kjent for å ha det fineste og mest minimalistiske designet. Hadde man sett på kun spesifikasjoner så hadde Android utklassert Apple, men Apple har en enorm sosial status i markedet som gjør at kunder trekkes mot dem. I går så jeg et intervju med Macklemore (en rapper) der han ble spurt «hvilken mobil har du?» «Jeg har en Android. HAHA jeg bare tuller, såklart har jeg Apple». Dette forklarer fortrinnet Apple har i markedet. Andre styrker de har som kommer til å merkes mere framover er deres enorme fokus på bærekraft. Dette er noe den nye generasjonen setter veldig stort fokus på når man skal gå til innkjøp av et nytt produkt.

Weaknesses:

Jeg vil si at Apples helt klart største svakhet er deres spesifikasjoner på mobilen ifh til andre aktører på markedet.

Opportunities:

Apple har enorme muligheter spesielt med tanke på på deres gode økonomi. God økonomi gjør mulighetene uendelige. Her vil jeg også trekke inn hvor innovativ de har vært når det kommer til bærekraft. Dette gir de enorme fortrinn framover.

Threats:

Apples største trussel er nok at pga deres store markedsandel når det kommer til kunder så er de mindre innovative med deres nye produkter fordi de ikke trenger det for å selge. Dette gjør at konkurrentene kommer med mer innovative produkter for å prøve å ta over deres plass i markedet.

Kilder

http://www.biztools.no/default.pl?showArticle=503&pageId=175

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *