Uncategorized

Blokkjeder

I denne forelesningen så har vi lært mer om blokkjeder og hva det er. Jeg skal nå prøve å forklare dette til dere på en så enkel måte som mulig. I følge SNL så er “En blokkjede er en desentralisert og distribuert digital«regnskapsbok» som gjør det mulig å registrere, spore og synliggjøre alle digitale transaksjoner. En blokkjede lagrer data i blokker som linkes til hverandre ved bruk av kryptografi. Den mest velkjente bruken av blokkjeder er Bitcoin og andre kryptovaluta.” Disse kryptovalutaene kan ha flere fordeler som med for eksempel at overføring skjer utrolig raskt og man kan slutte å måtte stole på desentraliserte makter som for eksempel banker. I Norge har vi god tiltro til bankene våre, men slik er det ikke i alle land. 

Kilder:

https://snl.no/blokkjede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *