Corona

Hvordan har livet som student under Corona vært?

I dette innlegget skal jeg som vist over ta for meg hvordan det har vært å være student under den nåværende Corona pandemien. Når jeg flyttet til Oslo i 2019 var jeg innstilt på å bli kjent med mange nye mennesker. Dette gjorde jeg det første halvåret, og glad er jeg for det!

Et halvt år etter jeg startet mitt studieløp så kom viruset til Norge. Mars 2020 skulle vise seg å bli starten på en lang periode med lite sosiale begivenheter. Høyskolen Kristiania bestemte seg for å gå over på nett basert undervisning. I starten så tenkte jeg mest at det var chill å kunne våkne opp og følge forelesningene fra senga, men etter bare en måned med dette var jeg og sikkert mange andre veldig lei. Vi savnet det å kunne møtes fysisk på skolen. Det sosiale i pausene og på biblioteket etter forelesningene.

Leieprisene i Oslo er høyest i landet. Dette medfører at det månedlige stipendet kun holder til bussbillett og husleien. Dette går vanligvis veldig fint fordi vi fleste har deltidsjobber, men når jeg fikk varsel om at jeg hadde blitt permittert så satt jeg i bunn og grunn igjen uten penger. Under den tøffeste perioden fra April-mai satt jeg stort sett alene i leiligheten min i Oslo uten penger, uten venner og med veldig dårlig motivasjon til å gjøre det bra de kommende eksamenene. Etter hvert så ble tiltakene slakket på noe som var høyst nødvendig for oss som satt lenge alene uten noe spesielt å gjøre, eller finne på. Nå omtrent et halvt år senere går vi inn i en ny streng lockdown periode. Dette kan nok føre til noen av de samme konsekvensene som den forrige nedstengningen hadde, men vi får bare håpe at denne perioden blir kortere og mer effektiv enn den andre!

-Petter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *